Beenhouwerij Hillewaere
8830 Hooglede
email : info@beenhouwerij-hillewaere.be
website : https://beenhouwerij-hillewaere.be/
telefoon : 0471 07 39 95
MEAT US
Hooglede bleef tot 2020 op zijn honger zitten, maar de broers Hillewaere brachten nieuw leven in de brouwerij … met een moderne beenhouwerij.
Intussen is Beenhouwerij Hillewaere gegroeid tot dé referentie als verswinkel, met vers vlees als specialiteit.
Pieter-Jan volgde Slagerij-Traiteur in Diksmuidse KTA, bekend voor zijn excellente opleiding slagers en traiteurs.
Lukas volgde een slagersopleiding en deed ervaring op bij Dierendonck. Daarna volgde hij een kokcursus in Spermalie en werkte in een gastronomisch restaurant en cateringbedrijf. In avondschool maakte hij kennis met alle facetten van de landbouw, en deed stage bij een Hoogleedse boer die West-Vlaams rood kweekt.
Fien zorgt met haar culinaire creativiteit voor moderne en klassieke bereide gerechten, slaatjes en andere traiteurartikelen.
De beenhouwerij is toonaangevend als éen van de eerste zaken in de regio met een bestelfrigo.
Ze brachten met hun jong hart een oude glorie opnieuw tot leven.
De grootouders van de broers Hillewaere hadden van 1946 tot de jaren tachtig op De Geite een bloeiende slagerij.
Verschillende grootooms hadden dergelijke zaken in Oostende en Edewalle.
Hij leerde de knepen van het vak bij onder andere De Laet en Van Haever, een gekende naam bij alle slagerijen en horecazaken.
De traiteurgerechten zijn zelfbereid, met de meest verse producten en een afwerking met dat ietsje meer.
Fien genoot haar opleiding aan Ter Groene Poorte en deed ervaring op bij twee gerenommeerde traiteurzaken.
Dit getuigt van de scherpe en duidelijke visie die de zaakvoerders hebben.
Foto's
Ligging
Terug naar het overzicht